Tietosuojamenettely


YouGov on henkilötietojen eettinen käyttäjä. Ilman kaikkien kysymyksiin vastaavien henkilöiden luottamusta emme voisi tuottaa tutkimusta, joka auttaa asiakkaitamme tekemään parempia päätöksiä. Myös henkilötietojesi suojaaminen on meille tärkeää.

Olemme yrittäneet laatia mahdollisimman helppolukuisen tietosuoja- ja evästeilmoituksen. Mikäli jokin kohta on epäselvä, ota meihin yhteyttä osoitteessa dataprotection@yougov.com, niin selvennämme sitä mielellämme.

Tämän ilmoituksen soveltamisala

Organisaationa, joka käyttää henkilötietoja, YouGov on vastuussa tietojesi keräämisestä ja käyttämisestä vastuullisella ja turvallisella tavalla. Se aloittaa kertomalla selkeästi miten keräämme, käytämme ja suojaamme henkilötietojasi.  Tässä tietosuoja- ja evästeilmoituksessa määritetään:

  • minkälaisia henkilötietoja keräämme sinusta
  • miten ja miksi keräämme ja käytämme henkilötietojasi
  • miksi saatamme jakaa henkilötietojasi YouGov-yrityksen sisällä ja muiden organisaatioiden kanssa
  • mitä oikeuksia ja valinnanmahdollisuuksia sinulla on henkilötietoihisi liittyen.

YouGov muodostuu useista yrityksistä, joista kukin toimii erikseen panelistiemme ja tutkimukseen muuten osallistuneiden tai verkkosivustoamme selaavien henkilöiden (”käyttäjä”) tietojen rekisterinpitäjänä.  Mikäli olet käyttäjä tai panelisti, joka on rekisteröitynyt Suomessa, YouGov Finland Oy (josta käytetään jäljempänä nimitystä ”me”, ”meidän”, ”meillä” tai ”YouGov”) on henkilötietojesi rekisterinpitäjä. Tämä merkitsee sitä, että me päätämme, miksi ja miten näitä tietoja käsitellään.  Toimistomme sijaitsee osoitteessa YouGov Finland Oy c/o Azets Insight Oy, PL 1, 00028 AZETS, Finland.

Keräämämme henkilötiedot

Tässä osiossa selitämme mitä henkilötietoja keräämme, kun liityt YouGov-jäseneksi, käytät verkkosivustoamme ja osallistut tutkimuksiimme sekä tiedot, joita saatamme kerätä muista lähteistä.

 

Sinusta keräämämme tiedot

Kun olet vuorovaikutuksessa verkkosivustomme kanssa tai osallistut YouGov-tutkimuksiin, toimitat meille tietoja, jotka tukevat yritystämme.  Vaikka tiettyjen tietojen, kuten tilitiedot YouGov-sivustolle liittyessäsi, luovuttaminen on pakollista käyttääksesi joitakin palvelujamme, sinä päätät, mitä tietoja jaat kanssamme.  Voit itse valita, haluatko osallistua ainoastaan tiettyihin vai kaikkiin tutkimuksiin.

Säilytämme henkilötietosi niin kauan kuin tarvitsemme niitä voidaksemme toteuttaa tässä ilmoituksessa kuvatut käyttötarkoitukset (tai kunnes käytät oikeuttasi poistaa ne, mikä on selitetty oikeuksiasi koskevassa osiossa).

Kun rekisteröidyt YouGov-sivustolle, keräämme:

  • yhteystiedot, kuten nimesi, sähköposti- ja postiosoitteesi
  • demografiset tiedot, kuten ikäsi, sukupuolesi ja yleiset taloudelliset ja talouttasi koskevat tiedot
  • tilisi kirjautumistiedot, joka tarkoittaa sähköpostiosoitettasi ja valitsemaasi salasanaa
  • tukikumppanin tunnus, mikäli siirryit verkkosivustolle napsauttamalla "Liity YouGoviin" -mainosta verkossa tai jonkun rekrytointikumppanimme sähköpostilinkkiä (käytämme tätä ainoastaan seurataksemme rekrytoinnin tehokkuutta ja suorittaaksemme maksuja kumppaneillemme)
  • Facebook-tietosi, mutta ainoastaan jos päätät rekisteröityä YouGoviin Facebookin kautta ja annat Facebookille luvan jakaa nämä tiedot kanssamme tämän prosessin yhteydessä.

Kun vastaat kysymyksiin tutkimuksissa, verkkosivustollamme tai mobiilisovelluksessa, keräämme:

  • mielipiteesi yhteiskunnallisista ja poliittisista aiheista, yrityksistä ja tuotemerkeistä
  • tietoja käyttäytymisestäsi, esimerkiksi, missä myymälöissä teet mielelläsi ostoksia, mitä TV-ohjelmia olet katsonut viime aikoina tai minkälaisia tavaroita omistat
  • laitteen ja selaimen ”metatiedot” (periaatteessa laitteesi ja selaimesi käytön kirjausketjun), mukaan lukien IP-osoite, käyttämäsi laitteen merkki, malli ja käyttöjärjestelmä ja selaintyyppi (nämä tiedot kerätään automaattisesti, kun vastaat tutkimuskysymyksiin tai selaat verkkosivustoamme tai mobiilisovelluksiamme).

Mikäli olet suostunut lataamaan jäljitysohjelmiston (sinua on erityisesti pyydetty tekemään näin, eikä se tapahdu automaattisesti), keräämme:

  • sijaintitiedot, jotka näyttävät, missä olet ollut mobiililaitteesi kanssa
  • laitteen ja selaimen metatiedot
  • tiedot verkkosivustoista, joilla olet käynyt, mitä sovelluksia olet ladannut tietokoneellesi ja mobiililaitteellesi ja kuinka usein käytät niitä (emme koskaan kerää tietoja, jotka syötät sisäänkirjautumisen ja salasanan kenttiin, kun selaat internetiä).

Mikäli sinut on kutsuttu osallistumaan verkko- tai henkilökohtaiseen laadulliseen tutkimukseen, keräämme:

  • mielipiteesi aiheista, joita tutkimuksessa käsitellään.
  • Saatamme myös kirjata nämä haastattelusi, mutta tässä tapauksessa sinulle annetaan täydelliset tiedot tutkimushankkeesta ja sinulla on mahdollisuus olla osallistumatta siihen.

Kun selaat verkkosivustoamme tai käytät mobiilisovelluksiamme, keräämme:

Kun otat meihin yhteyttä tai olet vuorovaikutuksessa kanssamme verkkosivustomme tai sosiaalisen median sivujemme kautta, keräämme:

  • henkilötiedot, joita saatat antaa itsestäsi, mukaan lukien nimesi ja yhteystietosi sekä keskusteluhistoria kanssasi käymästämme viestinnästämme
  • verkkosivustolla tai sosiaalisen median sivuilla tekemäsi kommentit ja tiedon siitä, oletko päättänyt ”seurata” muita YouGov-jäseniä verkkosivustollamme.

 

Henkilötietojen erikoiskategoriat

Jotkut luovuttamistasi henkilötiedoista kuuluvat EU:n tietosuojalain mukaisesti ”henkilötietojen erityiskategorioihin”, kuten rodullinen tai etninen alkuperäsi, poliittiset mielipiteesi, uskonnollinen vakaumuksesi tai terveyttäsi tai seksuaalista suuntautumistasi koskevat tiedot.  Tutkimuksen aikana voimme esimerkiksi esittää sinulle kysymyksiä äänestyshistoriastasi tai -aikeistasi tai siitä, edustatko mielestäsi tiettyä uskontoa.  Käytämme näitä tietoja samalla tavalla kuin käytämme kaikkia muitakin keräämiämme tietoja, mutta laissa vaaditaan, että pyydämme nimenomaista suostumustasi kerätäksemme ja käyttääksemme niitä.

Sinulta pyydetään nimenomaisesti suostumus siihen, että YouGov käyttää näiden tietojen kategorioita, mikäli rekisteröidyt YouGov-paneeliin. Joka kerta, kun esitämme kysymyksen, joka kuuluu näihin kategorioihin, etkä ole suostunut käyttämään tämän kategorian tietoja, muistutamme, että tarvitsemme suostumuksesi.  Sinulla on aina mahdollisuus sivuuttaa nämä kysymykset, mikäli et halua että käytämme kyseistä tietokategoriaa, ja voit aina muuttaa mieltäsi suostumukseen liittyvien asetuksiesi tilisivulta. Från det att du upphäver ditt samtycke i någon kategori kommer vi inte använda någon av de data du delat i den kategorin som underlag till våra efterforskningar eller till våra klienter, såvida du inte väljer att återge ditt samtycke.

Muista lähteistä kerätyt henkilötiedot

Saatamme myös käyttää henkilötietoja, jotka olet jakanut kanssamme saadaksemme lisätietoja muista lähteistä:

  • Julkiset lähteet: saatamme esimerkiksi verrata postinumeroasi julkisiin rekistereihin määrittääksemme, että asut erityisen paikallisyhteisön tai vaalipiirin tiettyjen palveluiden vaikutusalueella.

Vaikka et olisi liittynyt YouGoviin, voit silti saada kutsuja osallistuaksesi tutkimustoimintaamme.  Tässä tapauksessa olemme saaneet sähköpostiosoitteesi joko asiakkaalta tai olemme hankkineet sen organisaatiolta, joka ylläpitää yhteystietojen tietokantoja, jotta yritykset, kuten YouGov voivat ottaa sinuun yhteyttä.  Lähetämme ainoastaan sähköposteja, joiden kohdalla olemme saaneet sähköpostiosoitteet toimittavilta tahoilta takeet siitä, että vastaanottaja (eli sinä) on suostunut vastaanottamaan kolmannen osapuolen (esim. YouGov) viestintää. Kerromme myös aina, mistä saimme tietosi ja sinulla on mahdollisuus peruuttaa sähköpostiemme tilaaminen.

Miten ja miksi käytämme henkilötietojasi ja kenen kanssa jaamme ne

Tässä osiossa selitämme, miten ja miksi käytämme henkilötietojasi, vaihtoehtosi tietojen käytön suhteen ja minkä muiden organisaatioiden kanssa jaamme ne

 

Henkilötietojen käyttö perustavanlaatuisessa markkinatutkimuksessa

Käytämme kanssamme jakamiasi tietoja tai tietoja, jotka saamme muista yllä mainituista lähteistä, tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen ja toimittaaksemme asiakkaillemme hyödyllisen tutkimuksen.  Alla mainitut käyttökohteet muodostavat perussopimuksen panelistiemme kanssa.

Käytämme henkilötietojasi…

Esimerkiksi…

Tilisi rekisteröintiin, varmistamiseen ja hallinnointiin

Mikäli rekisteröidyt YouGov-paneeliin, käytämme sähköpostiosoitettasi ja salasanaasi luodaksemme tilisi ja varmistaaksemme henkilöllisyytesi joka kerta, kun kirjaudut sisään. Tilitietosi auttavat meitä myös vastaamaan kysymyksiisi, kun otat meihin yhteyttä

Valitaksemme ja kutsuaksemme sinut osallistuman YouGov-tutkimustoimintaan

Mikäli asiakas haluaa tietää, mitä mieltä tietyllä demografisella alueella asuvat henkilöt ovat virvoitusjuomista, käytämme postinumeroasi ja muita demografisia tietoja määrittääksemme, täytätkö tietyn projektin kriteerit, ja käytämme sitten nimeäsi ja sähköpostiosoitettasi kutsuaksemme sinut osallistumaan tutkimukseen

Antaaksemme sinulle pisteitä ja palkkioita, joita saat osallistumalla tutkimushankkeisiin

Käytämme yhteystietojasi ilmoittaaksemme, mikäli olet voittanut arvonnan ja pankkitilisi tietoja maksuun, mikäli muutat pisteesi rahaksi

Koostettujen ja nimettömien tutkimusten tuottamiseen asiakkaillemme

Kun olemme keränneet tutkimusvastauksesi, yhdistämme ne muiden osallistujien vastauksiin ja muutamme ne hyödyllisiksi tiedoiksi asiakkaillemme joko tilastotieteellisten taulukoiden tai koostettujen raporttien muodossa.  Jotkut vastauksistasi siirretään suoraan tärkeimpään ja maailmanlaajuiseen merkkien seurantatuotteeseemme (BrandIndex) ja segmentointi- ja suunnittelutyökaluumme (Profiles).  Asiakkaamme käyttävät näitä työkaluja luodakseen omat koostetut tietonsa, eivätkä he voi tunnistaa sinua tietojen perusteella

Nimettömien, mutta koostamattomien tietojen tuottamiseen asiakkaille vastaajien tasolla

Saatamme toimittaa asiakkaillemme taulukkoja, jotka sisältävät kaikki tutkimusvastauksesi; nämä tiedot eivät ole koostettuja, mutta ne eivät paljasta henkilöllisyyttäsi ja vastaanottajat ovat sopimuksen perusteella sitoutuneet siihen, etteivät he yritä tunnistaa vastaukset antaneita henkilöitä.

Artikkeleiden ja muun sisällön luomiseen verkkosivustollemme

Käytämme tutkimusvastauksia kirjoittaaksemme mielenkiintoisia artikkeleita, jotka saatetaan julkaista verkkosivustollamme tai sisällyttää kolmannen osapuolen verkkosivustojen uutisartikkeleihin

Palveluidemme kehittämiseen ja parantamiseen

Käytämme tutkimusvastauksiasi parantaaksemme tutkimustyökalujamme ja -käytäntöjämme, jotka auttavat meitä varmistamaan, että tarjoamme sinulle ja asiakkaillemme parhaan mahdollisen kokemuksen

Vastataksemme sinulle, kun käytät sinusta säilyttämiimme tietoihin liittyviä oikeuksiasi (alla on lisätietoja tietoihisi liittyvistä oikeuksista)

Käytämme tilitietojasi ja sisäisiä tunnisteita tunnistaaksemme tiedot, jotka ovat merkityksellisiä pyyntösi ja vastauksemme kannalta

Petollisen toiminnan havaitsemiseen ja estämiseen

Käytämme IP-osoitettasi varmistaaksemme, että sijaintipaikkasi vastaa paneelia, johon osallistuit. Toisinaan myös toistamme kysymykset tutkimusten aikana tarkistaaksemme huolimattomuusvirheet tai muut merkit heikkolaatuisista vastauksista.

 

Voidaksemme käyttää henkilötietojasi edellä kuvatulla tavalla, jaamme ne YouGovin, luotettavien kolmannen osapuolten kanssa, jotka toimittavat meille palvelujaan ja joskus harvoin asiakkaiden kanssa (mutta vain siinä tapauksessa, että olet antanut siihen erityisen suostumuksesi kyseisen tutkimuksen kohdalla). Tässä hieman lisätietoa organisaatiotyypeistä ja siitä, mitä jaamme niiden kanssa:

YouGov-yhtymän yritykset

YouGov on maailmanlaajuinen organisaatio.  Tämä merkitsee sitä, että jotkut keräämistämme henkilötiedoista siirretään YouGov-yhtymän yritysten sisällä, esimerkiksi kun asiakas haluaa toteuttaa tutkimuksen useammassa maassa tai maailmanlaajuinen tietotiimi analysoi koko maailmanlaajuisen paneelimme tiedot.

Asiakkaamme

Liiketoimintamme perustuu nimettömien tutkimustulosten toimittamiseen asiakkaille. Asiakkaamme saattavat satunnaisesti pyytää yhdistämään tutkimusvastauksesi omiin tietoihinsa saadakseen entistä kattavampia näkemyksiä. Tässä tapauksessa sinulta kysytään kyseisen tutkimuksen kohdalla, oletko valmis luovuttamaan tiettyjä tunnistettavia tietoja (kuten sähköpostiosoite tai sosiaalisen median tiedot) asiakkaillemme tämän toteuttamiseksi. Näiden tietojen jakaminen ei riipu täysin sinusta. – Mikäli et halua luovuttaa pyydettyjä tietoja, sillä ei ole vaikutusta ansaitsemiisi pisteisiin tai osallistumiseesi tulevien tutkimushankkeiden kohdalla.

Palveluntarjoajamme

Työskentelemme luotettavien palveluntarjoajien kanssa, jotka suorittavat puolestamme tiettyjä toimintoja, jotta voimme tarjota sinulle palvelujamme.

Nämä organisaatiot käsittelevät tiedot puolestamme. Heillä on ainoastaan sellaisten henkilötietojen käyttöoikeus, joita he tarvitsevat ehdottomasti tarjotakseen meille tiettyjä palveluja. Olemme kaikissa tapauksissa sopimuksen avulla turvanneet, etteivät he paljasta eivätkä käytä niitä muihin tarkoituksiin. Joissakin tapauksissa nämä organisaatiot (esimerkiksi maksujen käsittelijät) saattavat prosessoida henkilötietojasi omia tiettyjä tarkoituksiaan varten, esimerkiksi varmistaakseen, että he noudattavat omia sektoreitaan säänteleviä asetuksia tai lakeja.

Palveluntarjoajamme kuuluvat seuraaviin kategorioihin (ja käsittelevät tietojasi seuraavissa sijaintipaikoissa):

  • käteismaksujen, lahjakorttien ja muiden kannusteiden käsittelijät (Euroopan talousalue (”ETA”), USA)
  • tiedonkeräysteknologian tarjoajat (ETA, USA)
  • tietojen säilyttäminen pilvessä (ETA, USA)
  • datakeskukset (ETA, USA)
  • viestintäalustat ja -teknologiat (ETA)
  • verkkomainonta (ETA, USA).

Tietojen vertailukumppanimme

Tietojen vertailukumppanimme luovat ja myyvät kuluttajaluokitteluita, jotka auttavat yrityksiä ymmärtämään kuluttajien demografisia tietoja, elämäntyyliä, mieltymyksiä ja käyttäytymistä.  Nämä tiedot ovat arvokkaita asiakkaillemme, ja lisäämme nämä tiedot heille antamiimme mielipiteisiin.

Toimiaksemme näin jaamme tietyt henkilötiedot, sähköpostiosoitteen ja postinumeron, jotta yhteistyökumppanimme voivat vertailla niitä omiin tietoihinsa ja kertoa meille, mihin heidän segmenttiinsä kuulut.  Kuten muidenkin palveluntarjoajiemme kohdalla, jaamme henkilötietosi, joita vertailukumppanimme tarvitsevat vertaillakseen tietojamme omiin tietoihinsa, ja olemme sopimuksen avulla turvanneet, etteivät he paljasta eivätkä käytä niitä muihin tarkoituksiin.

Tietojen vertailukumppaneihimme kuuluu:

  • Experian (jolta saamme Mosaic-, FSS- ja Consumer View-koodit)
  • Acxiom (jolta saamme Personicx-koodit)
  • CACI (jolta saamme Acorn- ja Fresco-koodit)

Muut organisaatiot

Vaikka nämä tilanteet ovat poikkeuksellisia, saatamme jakaa henkilötietoja muiden organisaatioiden kanssa, mikäli:

  • meidän täytyy jakaa tietosi noudattaaksemme oikeudellisia tai sääntelyvaatimuksia (tai kohtuudella oletamme, ettei meidän tarvitse paljastaa tietojasi näissä tarkoituksissa)
  • meidän täytyy jakaa henkilötietojasi määrittääksemme, harjoittaaksemme tai puolustaaksemme laillisia oikeuksiamme, mukaan lukien oikeudelliset ja ammatilliset neuvonantajat
  • uudistamme liiketoimintamme rakennetta tai mikäli myymme tai ostamme yrityksiä tai pääomaa, voimme jakaa tietojasi mahdollisten ostajien tai myyjien kanssa
  • joku muu osapuoli ostaa yrityksemme koko pääoman tai merkittävän osan siitä, jolloin tietosi on osa siirrettyä pääomaa

 

Mikäli et halua meidän käyttävän henkilötietojasi millään edellä mainitulla tavalla, tietojesi jakaminen YouGovin kanssa ja palvelujemme käyttö ei sovellu sinulle. – Sinun tulee peruuttaa tilaus täältä tai ottaa meihin yhteyttä pyytääksesi meitä tekemään se puolestasi.  Meidän täytyy käyttää tietojasi näillä perustavoilla voidaksemme antaa mielipiteillesi merkityksen maailmassa ja tehdäksemme tutkimusta, joka mahdollistaa toimintamme yrityksenä.

Henkilötietojen käyttö edistynyttä tutkimusta ja mallintamista varten

Mikäli päätit osallistua panelistina tällä tavoin, edellä kuvailtujen käyttökohteiden lisäksi voimme myös jakaa tietosi luotettavien organisaatiokumppaneiden kanssa.  Kumppanimme käyttävät näitä tietoja luodakseen ja parantaakseen tuotteitaan ja palvelujaan sekä luodakseen yleisöjä mainostajille, jotta ne voivat kohdentaa heille asianmukaisempia ehdotuksia (vaikka sinua ei koskaan sisällytettäisikään näihin yleisöihin).  Tässä hieman lisätietoa kumppaneista ja siitä, mitä jaamme niiden kanssa:

Edistyneet tutkimus- ja mallintamiskumppanimme

Vertailemalla henkilötietoja (esimerkiksi nimesi, sähköpostiosoitteesi ja postinumerosi tai yksilöllinen tunniste) tai verkkotunnisteita yhteistyökumppanimme voivat käyttää tutkimusvastauksia:

  • luodakseen ja parannellakseen tuotteita ja palveluja, kuten kuluttajasegmentointeja, auttaakseen muita organisaatioita ymmärtämään paremmin asiakkaidensa todennäköisiä ominaisuuksia
  • luodakseen yleisöjä mainostajille, jotta ne voivat kohdentaa heille asianmukaisempaa viestintää ja ehdotuksia (mainosyleisöt luodaan hakemalla väestöstä henkilöitä, joilla on samanlaisia ominaisuuksia kuin sinulla prosessin kautta, jota kutsutaan lookalike-mallinnukseksi, minkä vuoksi sinua ei koskaan sisällytetä näihin yleisöihin).

Edellyttäen, että päätät osallistua tällä tavalla, saatamme jakaa henkilötietosi seuraavien kumppaneiden kanssa näitä tarkoituksia varten:

  • Experian[KK1] 
  • Acxiom / LiveRamp
  • Experian
  • Acxiom / LiveRamp
  • MediaBrands, osa IPG:tä

Edellyttäen, että päätät yhä osallistua tällä tavalla, saatamme jakaa verkkotunnisteesi seuraavien kumppaneiden kanssa näitä tarkoituksia varten:

  • Eyeota
  • Eyeota
  • Adform
  • mPlatform, osa GroupM:täAdform

 

Voit päättää täysin, käytämmekö tietojasi tällä tavalla (ts. ei nimettöminä).  Voit päättää, ettei tietojasi voida käyttää näin, muuttamalla suostumusasetuksiasi tilisivultasi.

Lailliset perusteet henkilötietojesi käsittelyyn

YouGov on sitoutunut henkilötietojen lailliseen ja läpinäkyvään käyttöön. Kaikkia tähän saakka mainitsemiamme henkilötietojen käyttöjä varten käsittelemme henkilötietosi sillä perusteella, että käsittely on tarpeellista oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi yrityksenä ja erityisesti, koska yrityksemme luottaa täysin mahdollisuuteen käyttää henkilötietojasi tutkimusten ja mielipiteiden tuottamiseen asiakkaillemme.

Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tavoista, joilla käsittelemme henkilötietojasi tai haluaisit saada lisätietoja soveltamastamme lähestymistavasta, jota noudatamme määrittääksemme, että näitä periaatteita sovelletaan, ota yhteyttä tietosuojavaltuutettuun ”Ota yhteyttä” -kohdassa annettujen yhteystietojen avulla.

Henkilötietojen siirtäminen ETA:n ulkopuolelle

Toteutamme kaikki tarvittavat toimenpiteet varmistaaksemme, että henkilötietosi pysyvät Euroopan talousalueen (”ETA”) sisällä.  Joissakin tapauksissa meidän täytyy kuitenkin jakaa tietoja muiden YouGov-yhtymän yritysten tai kolmansien osapuolten kanssa, jotka sijaitsevat ETA:n ulkopuolella, kuten edellä mainittiin.  Näiden maiden tietosuojalait eivät välttämättä vastaa Suomen tietosuojalakeja, joten ne eivät välttämättä suojaa henkilötietojesi käyttöä samassa määrin.

Näissä tapauksissa sovellamme asianmukaisia suojatoimenpiteitä varmistaaksemme, että henkilötietosi suojataan riittävästi.  Käytämme erityisesti jotakin seuraavista:

  • Mallisopimuslausekkeet: käytämme mallisopimuslausekkeita siirtääksemme henkilötietoja ETA:n ulkopuolella sijaitseville organisaatioille.  Euroopan komissio on hyväksynyt nämä sopimusvelvoitteet ja ne takaavat riittävän suojan henkilötiedoille, jotka siirretään ETA:n ulkopuolella sijaitseviin maihin sitouttamalla vastaanottajat tiettyihin tietosuojanormeihin, mukaan lukien vaatimalla heitä soveltamaan asianmukaisia teknisiä ja suojatoimenpiteitä.  Käytämme mallisopimuslausekkeita, kun siirrämme tietoja muille YouGov-yhtymän yrityksille ja vastaanottajille, jotka eivät ole Privacy Shield -sertifioituja eivätkä sijaitse maassa, joka kuuluu riittävyyspäätöksen soveltamisalaan (katso alta).
  • EU:n ja Yhdysvaltain välinen Privacy Shield -sopimus: Privacy Shield on EU:n ja Yhdysvaltain välillä sovittu ohjelma, joka tähtää kaikkien EU:n henkilötietojen suojaamiseen, kun ne siirretään Yhdysvaltoihin, asettamalla tietosuojavaatimuksia Yhdysvaltain yrityksille, jotka vastaanottavat henkilötietoja EU:sta.  YouGov voi luottaa näihin suojatoimenpiteisiin siirtäessään tietoja yrityksille Yhdysvaltoihin, jossa nämä yritykset ovat Privacy Shield -sertifioituja.
  • Päätökset asianmukaisuudesta: kun Euroopan komissio on määrittänyt, että jos EU:n ulkopuolinen maa tarjoaa asianmukaisen tietosuojatason, henkilötiedot voidaan lähettää siihen kolmanteen maahan ilman että edellä mainittuja muita suojatoimenpiteitä noudatetaan.  YouGov saattaa luottaa riittävyyspäätöksiin siirtäessään tietoja yrityksille, jotka sijaitsevat maissa, joissa tällaiset vakuutukset on annettu.

 

Ota meihin yhteyttä käyttämällä tämän ilmoituksen lopussa olevia tietoja saadaksesi lisätietoja suojauksista, joita sovellamme, sekä saadaksesi kopion asianmukaisista asiakirjoista.

 

Henkilötietojesi säilyttäminen ja turvaaminen

Tiedämme, miten tärkeää säilyttämiemme henkilötietojesi turvaaminen on.  Tässä osiossa kuvaamme henkilötietojesi turvaamiseksi toteuttamamme toimenpiteet:

 

Teemme kaiken voitavamme suojataksemme henkilötietojasi katoamiselta tai väärinkäytöltä sekä luvattomalta käytöltä, paljastamiselta, muutoksilta ja häviämiseltä.  Tässä osiossa kuvaamme henkilötietojesi turvaamiseksi toteuttamamme toimenpiteet:

  • Käytämme datakeskuksia taataksemme korkean tason fyysiset turvatoimenpiteet sekä isännöidäksemme ja suojataksemme tietojasi ja järjestelmiämme.
  • Suoritamme vuosittain riippumattomia penetraatiotestejä ja tutkimme jatkuvasti järjestelmiämme ja sovelluksiamme järjestelmien heikkouksien osalta; mikäli luulet havainneesi turvallisuusongelman tai -heikkouden jossakin järjestelmistämme, ilmoita siitä meille osoitteessa security@yougov.com.
  • Käytämme henkilötietojemme salausta siirron aikana TLS:n avulla ja säilytyksen aikana AES256-salauksen avulla.
  • Sallimme pääsyn tunnistettaviin tietoihin (joilla tarkoitamme tietoja, joiden avulla sinut tunnistetaan suoraan) ainoastaan niille YouGov-työntekijöille, jotka tarvitsevat sitä työnsä suorittamiseen, esimerkiksi tukitiimillemme, jotta se voi vastata sinulle, kun otat meihin yhteyttä.
  • Kaikki työntekijämme ovat vastuussa turvallisuudesta ja koulutamme henkilöstömme tunnistamaan turvallisuusriskit ja suojaamaan tietosi.

Verkkosivustomme voi toisinaan sisältää linkkejä ja lomakkeita muille verkkosivustoille.  Huomaathan että, mikäli avaat linkin muille verkkosivustolle, näillä verkkosivustoilla tulisi olla omat tietosuojailmoitukset emmekä ota vastuuta näistä verkkosivustoista.  Tarkista kyseisten sivujen tietosuojailmoitukset ennen kuin lähetät tietosi näille verkkosivustoille.

Sähköpostit ja ilmoitukset

Tässä osiossa selitetään vaihtoehdot, joita sinulla on liittyen sähköposteihin ja ilmoituksiin, joita saatamme lähettää sinulle

 

Mikäli rekisteröidyt YouGov-panelistiksi, osallistumisesi kannalta on olennaista, että voimme lähettää sinulle sähköpostia ja ilmoituksia kutsuaksemme sinut tutkimusprojekteihin, joita voidaan toteuttaa verkkotutkimuksina, ladattavan mobiilisovelluksen kautta tai henkilökohtaisesti.  Tutkimuksemme luonteen kannalta aika on merkittävä tekijä ja ilman mahdollisuutta ilmoittaa, että haluaisimme tietää mielipiteesi, olet huonommassa asemassa muihin panelisteihin nähden, koska menetät mahdollisuuden kertoa mielipiteesi ja ansaita pisteitä.

Mikäli et halua saada näitä palveluviestejä, sinun täytyy poistua paneelista kokonaan.

Haluamme ehkä lähettää sinulle erikseen sähköposteja ja ilmoituksia, kun mielipiteitäsi näkyy uutisissa tai kannustaaksemme sinua pyytämään myös ystäviäsi ja perhettäsi osallistumaan. Voit peruuttaa tämän viestinnän milloin tahansa verkkosivustolla tilisivultasi.

Luotamme edellä mainittujen sähköpostien ja ilmoitusten kohdalla oikeutettuun etuumme toteuttaa tutkimustoimintaamme – ja takaamme, että panelisteillemme annetaan asianmukaiset tiedot tilistä yrityksessämme – tämän käsittelyn laillisena perusteena.

Evästeet ja samankaltaiset teknologiat

Käytämme ”evästeitä” parantaaksemme kokemustasi, kun käytät verkkosivustoamme ja mobiilisovelluksiamme.  Tässä osiossa kerrotaan käyttämistämme evästeistä, mitä ne tekevät ja vaihtoehdoistasi evästeiden suhteen

 

Evästeet ovat pieniä tiedostoja, joiden avulla verkkosivusto kerää ja säilyttää erilaisia tietoja pöytätietokoneessasi, kannettavalla tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi.   Käytämme evästeitä ja samankaltaisia teknologioita, kuten tageja ja pikseleitä (”evästeet”), jotka auttavat meitä tarjoamaan ominaisuuksia ja toimintoja verkkosivustollamme ja mobiilisovelluksissamme ja yleisesti ottaen parantamaan työskentelytapaamme.  Käytämme sekä YouGovin asettamia evästeitä (kutsutaan ”ensimmäisen osapuolen evästeiksi”) ja kolmannen osapuolen evästeitä (jotka eivät ole YouGovin, vaan muiden verkkosivustojen YouGovin luvalla asettamia).

YouGov-evästeet

YouGov käyttää evästeitä mahdollistaakseen navigointisi verkkosivustollamme ja sen toimintojen käytön sekä kerätäkseen tietoja valinnoistasi ja mieltymyksistäsi, jotka sallivat verkkosivuston räätälöinnin, esimerkiksi muistamalla valitsemasi kielen.  Alla olevassa taulukossa luetellaan ja kuvataan evästeet, jotka olemme asettaneet verkkosivustollemme.

Evästeen nimi

Mihin tätä evästettä käytetään

ygtrk

Kun tämä eväste on sijoitettu meidän tai asiakkaidemme verkkosivustolle, voimme käyttää sitä saadaksemme tietää, kun olet käynyt näillä verkkosivustoilla tai nähnyt verkkomainoksen.  Käytämme näitä tietoja yhdessä tutkimusvastauksiesi kanssa auttaaksemme asiakkaita ymmärtämään, ovatko he suunnanneet mainoskampanjansa oikeanlaisille henkilöille. Voimme myös myöhemmin kutsua sinut osallistumaan näille asiakkaille tarkoitettuun tutkimustoimintaan.

surveypopup

Tämän evästeen avulla voimme näyttää sinulle asianmukaisia ponnahdusviestejä, kun palaat verkkosivustolle osallistuttuasi tutkimukseen

sessionid

Tämän evästeen avulla tunnistamme sinut sivustomme käytön aikana.

ygmsg

Tämän evästeen avulla lähetämme sinulle palautetta sisältäviä viestejä, esim. varmennusvirheet ulkoisen kumppanin, kuten Facebookin, kanssa

django_language

Tämän evästeen avulla voimme näyttää sisältöä oikealla kielellä mieltymyksiesi mukaan

Csrftoken

Tämä eväste liittyy Djangon verkkokehittelyalustaan, ja se on suunniteltu suojaamaan verkkosivustoa verkkolomakkeisiin kohdistuvilta ohjelmistohyökkäyksiltä

termsaccepted

Tämä eväste kertoo meille, kun olet hyväksynyt evästehälytyksemme, jotta emme näytä sinulle toistuvasti samaa viestiä

 

Kolmannen osapuolen evästeet

Alla olevassa taulukossa luetellaan ja kuvataan kolmannen osapuolen evästeet, joita verkkosivustollemme ja mobiilisovelluksiimme on asetettu.  Saat lisätietoja käyttämistämme evästeistä napsauttamalla alla olevia linkkejä.

Evästetyyppi

Mihin näitä evästeitä käytetään

Evästeet, joita käytämme saavuttaaksemme tämän

Analytiikkaevästeet

Käytämme analytiikkaevästeitä ymmärtääksemme, miten käytät verkkosivustojamme ja mobiilisovelluksiamme, jotta voimme valvoa niiden suorituskykyä ja ennen kaikkea parannella niitä.  Esimerkiksi ymmärtämällä, miten käytät tiettyjä toimintoja ja YouGov-verkkosivuston sivuja, voimme tunnistaa ja korjata virheitä ja parannella verkkosivuston suunnittelua ja navigointia.

New Relic

Google Search Console

iTunes Connect iOS

Google Analytics (verkkosivusto ja sovellukset)

Google Tag Manager (verkkosivusto ja sovellukset)

Google Firebase (vain sovellukset)

Fabric (vain sovellukset)

Mainosevästeet

Evästeitä voidaan käyttää myös verkkomainosten toimittamiseen sekä mainoskampanjoiden toimivuuden ja tehokkuuden seuraamiseen.  Verkkosivumme markkinointievästeet keräävät tietoja verkkoselaamiseen liittyvästä toiminnastasi, kuten katsomistasi sivuista. Ne käyttävät näitä tietoja luodakseen asianmukaisia verkkomainoksia, joita näet kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Criteo

Facebook

Google DoubleClick

Google DoubleClick Counter

Google Adwords

Google Remarketing

Twitter

LinkedIn

Marketo

Adition

Viestintäevästeet

Käytämme tiettyjä evästeitä, jotta voimme kommunikoida kanssasi ja jotta sinä voit kommunikoida meidän kanssamme.  Esimerkiksi sekä verkkosivustomme ”Tuki”-painike että mahdollisuutesi kommentoida verkkosisältöämme toimivat evästeiden avulla.

Zendesk

Disqus

 

Evästeisiin liittyvät valintasi

Kun siirryt verkkosivustolle, sinulle näytetään hälytys, jossa ilmoitetaan evästeiden käytöstämme.  Mikäli jatkat verkkosivuston käyttämistä, hyväksyt tässä ilmoituksessa kuvattujen evästeiden käytön.  Voit kuitenkin käyttää selainasetuksiasi hyväksyäksesi tai hylätäksesi uudet evästeet ja poistaaksesi olemassa olevat evästeet.  Selaimesi ”Ohjeet”-kohdasta saat apua ja osoitteesta http://www.allaboutcookies.org/ löydät lisätietoja siitä, miten evästeet voidaan poistaa tai miten niitä hallinnoidaan. Mikäli olet ensisijaisesti huolestunut kolmannen osapuolen mainosevästeistä, voit poistaa ne siirtymällä sivustolle Your Online Choices osoitteessa http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices.

Muistathan, että evästeiden käytön rajoitus saattaa tarkoittaa sitä, ettet välttämättä pysty täysin hyödyntämään kaikkia tällä verkkosivustolla saatavilla olevia toimintoja tai palveluja.

Sähköpostin seuranta

Jotkut lähettämistämme sähköposteista sisältävät ”piilojäljitteitä” tai seurantalinkkejä, joiden avulla sinut tunnistetaan avattuasi sähköpostin ja varmistetaan, mitkä sähköpostin linkit olet avannut.  Käytämme näitä tietoja määrittääksemme, mitkä sähköpostimme osiot ovat mielestäsi kiinnostavimpia.

Voit poistaa piilojäljitteen poistamalla sähköpostin.  Mikäli et halua ladata pikseleitä tietokoneellesi tai muille laitteille, voit peruuttaa postituslistamme tilauksen milloin tahansa verkkosivustollamme tilisivullasi.

Oikeutesi

Tässä osiossa selitetään säilyttämiimme henkilötietoihin liittyvät oikeutesi

 

Sinulla on säilyttämiemme henkilötietojen suhteen tiettyjä oikeuksia, jotka on suunniteltu tarjoamaan sinulle lisävaihtoehtoja ja paremman henkilötietojesi hallinnan.  Nämä oikeudet on selitetty alla.

Oikeus

Mitä tämä tarkoittaa?

Onko se saatavillasi?

Oikeus pyytää saada tarkastella henkilötietoja

Voit pyytää kopiota tiedoista, joita säilytämme sinusta sekä niihin liittyviä tietoja

Kyllä

Oikeus pyytää henkilötietojen korjaamista

Voit pyytää meitä korjaamaan sinuun liittyvät virheelliset tiedot ja täydentämään mahdolliset säilyttämämme puutteelliset tiedot

Kyllä

Oikeus pyytää henkilötietojen poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan tiedot, joita säilytämme sinusta

Kyllä, tietyissä tapauksissa

Oikeus pyytää henkilötietojen käsittelyn rajoittamista

Voit pyytää, että rajoitamme tietojesi käyttöä ainoastaan säilyttämiseen, että lopetamme niiden käyttämisen kaikkiin muihin tarkoituksiin tai että säilytämme tiedot, jotka piti poistaa.

Kyllä, tietyissä tapauksissa

Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Voit vastustaa henkilötietojesi tietyn tyyppistä käsittelyä tietyissä erikoistapauksissa

Kyllä, tietyissä tapauksissa

Oikeus tietojen siirrettävyyteen

Sinulla on oikeus saada kopio henkilötiedoistasi jäsennellyssä ja koneella luettavassa muodossa sekä mahdollisuuksien mukaan lähettää ne jollekin toiselle organisaatiolle

Yleisesti ottaen ei. Tämä johtuu siitä, että lähes kaikki käsittelytoimintomme perustuvat ”oikeutettuihin etuihimme” käsitellä henkilötietojasi lainsäädännön mukaisesti.

 

Automatisoitu päätöksenteko

Meillä ei ole aikomusta tehdä mitään sinua koskevia päätöksiä, joilla on oikeusvaikutuksia tai muita merkittäviä vaikutuksia sinuun, puhtaasti automatisoiduin keinoin. Päivitämme kuitenkin tämän ilmoituksen, mikäli tähän kohtaan tehdään muutoksia ja ilmoitamme sinulle näistä muutoksista.

Oikeuksiesi soveltaminen

Voit soveltaa mitä tahansa näistä oikeuksistasi käyttämällä alla olevia yhteystietoja.  Kun olet lähettänyt pyyntösi, saatamme ottaa sinuun yhteyttä pyytääksemme lisätietoja henkilöllisyytesi varmentamista varten (koska haluamme varmistaa, että todellakin itse pyydät tietojasi) tai auttaaksesi meitä vastaamaan pyyntöösi.  Joitakin harvoja tapauksia lukuun ottamatta, vastaamme sinulle kuukauden kuluessa tai mikäli tällaisia tietoja ei tarvita, vastaanotettuamme pyyntösi tiedot kokonaisuudessaan.  Kuten edellä mainittiin, joitakin oikeuksia sovelletaan yleisesti, kun taas jotkut ovat saatavilla ainoastaan tietyissä tilanteissa. Mikäli sinuun ei mielestämme sovelleta tiettyä oikeutta, ilmoitamme siitä ja kerromme syyn päätökseemme.

Sähköposti:        your.rights@yougov.com

Postiosoite:        DPO

YouGov

c/o Azets Insight Oy

PL 1

00028 AZETS

Finland

 

Valituksen tekeminen valvojalle

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavalvojalle Euroopassa ja erityisesti maassa, jossa työskentelet tai asut, jossa lainmukaisia oikeuksiasi on rikottu tai jossa henkilötietojasi on käytetty tavalla, joka ei mielestäsi noudata tietosuojaa. Tietosuojavaltuutetun toimisto, joka on tiedonsaantia koskevia oikeuksia puolustava riippumaton sääntelyelin, yhteystiedot ovat saatavilla heidän verkkosivustollaan, joka sisältää myös tiedot siitä, miten valitus tehdään.  Kannustamme sinua kuitenkin ottamaan meihin yhteyttä ennen valituksen tekemistä, jotta voimme yrittää ratkaista mahdolliset ongelmat ja huolenaiheesi.

 

Yhteydenotto

Mikäli sinulla on kysymyksiä tästä ilmoituksesta tai siitä, miten keräämme, säilytämme tai käytämme henkilötietojasi, voit ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme.

Sähköposti:        dataprotection@yougov.com

Postiosoite:        Data Protection Officer

YouGov

c/o Azets Insight Oy

PL 1

00028 AZETS

Finland

 

Mikäli sinulla on kysymyksiä, huolenaiheita tai yleisluontoista palautetta, ota yhteyttä paneelin hallinnoijaan (Panel Manager).

 

Sähköposti:        support-fi@yougov.com

Postiosoite:        Paneelin hallinnoijaan

YouGov

c/o Azets Insight Oy

PL 1

00028 AZETS

Finland

 

Ilmoituksen päivitykset

Tämä ilmoitus päivitettiin viimeksi päivämääränä, joka näkyy ilmoituksen alussa.

Pidätämme oikeuden tehdä tähän ilmoitukseen muutoksia milloin tahansa, mutta jos teemme olennaisia muutoksia, toimitamme sinulle ilmoituksen sähköpostitse tai muilla asianmukaisilla keinoilla antaaksemme sinulle mahdollisuuden tarkastella muutoksia ennen kuin ne astuvat voimaan.

Mikäli vastustat tulevia muutoksia, voit sulkea tilisi siirtymällä tilisivulle ja napsauttamalla ”peruuta tilaus”.

 

Päivitetty viimeksi: 23. toukokuuta 2018