Yhteisön säännöt


Näissä säännöissä määritellään se, mikä meidän mielestämme on sopivaa ja mikä sopimatonta sisältöä. Moderaattorimme saattavat poistaa sellaiset lukijakommentit, jotka eivät täytä yhteisön sääntöjä.

Mielipiteet

Mielipiteenne ovat tervetulleita. Toivomme, että kävijämme osaavat tarkastella asioita eri näkökulmista. Tietyt aiheet saavat aikaan suurta innostusta ja mielipiteiden jakautumista, ja kannustamme keskustelijoita pohtimaan, miten kantansa voi ilmaista viisaasti ja huumorintajuisesti. Ota huomioon, miten muut mahdollisesti suhtautuvat kommentteihisi.

Kielenkäyttö

Ole kohtelias. Älä loukkaa muita äläkä hauku tai uhkaile kirjoittajiamme tai sivuston muita kommentoijia. Älä kiroile tai käytä karkeaa kieltä. Osallistuminen on sallittua vain suomeksi tai englanniksi.

Olennaisuus

Yritä pysyä viestiketjun aiheessa.  Jos kirjoitat jotain, joka ei liity alkuperäiseen aiheeseen, kirjoitus saatetaan poistaa, jotta keskustelu pysyisi raiteillaan.

Ei mainoksia

Älä käytä kommenttisivuja tuotteiden tai palveluiden mainostamiseen, rahankeruuseen tai kampanjointiin.  Älä linkkaa muille sivustoille.

Ei suvaitsemattomuutta

Emme salli kommentteja, joissa halvennetaan muiden rotua, sukupuolta, seksuaalista suuntausta tai uskontoa. Myös kaikki muunkaltainen vihapuhe eri ihmisryhmiä kohtaan on kielletty.

Ilmoita väärinkäytöksistä

Jos kommentti mielestäsi rikkoo yhteisön sääntöjä, ilmoita siitä moderaattoreillemme merkitsemällä kommentti tarkistettavaksi.  Merkitseminen on vain vakavia valituksia varten. Sitä ei tule tehdä vain, koska olet eri mieltä muiden kanssa.

Herjaava sisältö

Poistamme kaiken sisällön, josta saattaa koitua meille laillisia seuraamuksia, kuten mahdolliset herjaukset tai kunnianloukkaukset, sekä mahdollisesti tekijänoikeuksia rikkovan sisällön.  Älä kirjoita valheellisia tai harhaanjohtavia kommentteja.

Yksityisyys

Kunnioita muiden ihmisten yksityisyyttä. Älä koskaan jaa tällä avoimella ja kaikille julkisella kommenttipalstalla omia tai muiden ihmisten yhteystietoja (puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta).