Suomen suositelluimmat brändit

Suomen suositelluimmat brändit
/

Suomen brändikannatuslistaa hallitsevat kansainväliset suomalaiset brändit.

YouGovin BrandIndexissä on tutkittu mitkä yritykset ja brändit ovat hyviä luomaan ns. brändilähettiläitä, eli tyytyväisiä asiakkaita, jotka suosittelisivat brändiä. Julkaisemme nyt vuoden 2016 YouGov BrandIndexin Brand Advocacy Rankingin.

Fiskars ja Fazer saavuttivat Suomen korkeimmat Brand Advocacy pisteet selkeällä erolla muihin. Kalevala Koru, Iittala, Abloy ja Hackman sijoittuivat seuraavina kuuden parhaan joukkoon.

Brand Advocacy Ranking 2016: Finland 

Ranking Brand Score
1 Fiskars 61,2
2 Fazer 60,4
3 Kalevala Koru 56,1
4 Iittala 55,5
5 Abloy 54,2
6 Hackman 54,2
7 Arabia 53,2
8 Paulig 52,9
9 S-Pankki 52,0
10 Verkkokauppa.com 51,9

BrandIndexin Brand Advocacy pisteet lasketaan jokaisen brändin omien asiakkaiden antamista suosittelupisteistä 12 kuukauden ajalta lokakuun 2016 loppuun asti. Suosittelupisteet brändeille lasketaan kysymällä: ”Suosittelisitko brändiä ystävällesi vai haluaisitko hänen välttävän sitä?”

BrandIndexistä

BrandIndex on päivittäin toteutettava seuranta, jossa tutkitaan suomalaisten käsityksiä yli 200 brändistä monissa eri sektoreissa. BrandIndexissä haastatellaan kansallisesti edustavalla otoksella päivittäin sata suomalaista kuluttajaa, vastaajat arvioivat brändejä kaikkiaan 16 eri mittarilla.

Lue yhteisösääntömme ennen julkaisemista.