Joka toinen suomalainen tekee töitä lomalla

Joka toinen suomalainen tekee töitä lomalla
/

Vaikka monella suomalaisella onkin edessä useamman viikon kesäloma, ei luvassa silti ole pelkkää rentoutumista, osoittaa uusi YouGov-tutkimus. Joka toinen töitä tekevä suomalainen nimittäin tarkistaa työsähköpostinsa ja hoitaa työtehtäviä myös lomalla ollessaan.

How many works during their vacation

YouGov on tutkinut suomalaisten töissä olijoiden asenteita lomalla työskentelyä kohtaan. 44% aikoo työskennellä loman aikana. Varsinkin iäkkäämmät (57%) ja hyvin palkatut (79%) ottavat töitä vastaan myös lomalla.

Vieläkin suurempi osa töitä tekevistä suomalaisista (62%) tarkistaa työsähköpostinsa, vaikka olisivatkin lomalla, ja 30% tarkistaa ne kerran päivässä tai useammin.

Why do they work during their vacation?

Tutkimus osoittaa, että monet suomalaiset ovat erittäin omistautuneita työlleen. 38% mainitsee työskentelevänsä loman aikana, koska kukaan muu ei voi hoitaa heidän työtehtäviään, ja 36% työskentelee, koska työtehtävät eivät voi odottaa.

Joka kolmas mainitsee hoitavansa töitään loman aikana välttääkseen raskaan työtaakan loman jälkeen (33%). Yhtä moni (32%) kertoo työskentelevänsä lomalla, koska heillä ei ole mitään sitä vastaan. Vain 10% työskentelee lomalla siksi, että yritys edellyttää sitä ja 5 % siksi että esimies odottaa työskentelyä.

Tietoa tutkimuksesta

Tutkimus pohjaa 468:n yli 18-vuotiaan suomalaisen töitä tekevän miehen ja naisen haastatteluihin ajanjaksolla 14.6-16.6. 2017.

Photo by Jirí Wagner on Unsplash

Lue yhteisösääntömme ennen julkaisemista.