Suomalaiset suosivat Tinderiä kotimaisten treffipalveluiden sijaan

Suomalaiset suosivat Tinderiä kotimaisten treffipalveluiden sijaan
/

Joka kolmas suomalainen on kokeillut treffipalvelua Internetissä tai sovelluksella. Tinder on nykyinen suosikki etsittäessä rakkautta tai seuraavia treffejä.

Nettitreffailu on suomalaisille mieluista. 35 % on käyttänyt treffipalvelua joko Internetissä tai sovelluksella. 18–39-vuotiaiden keskuudessa luku on 53 %.

Nettideittailu

Kun suomalainen haluaa löytää rakkauden tai seuraavat treffit, Tinder on tehtävään suosituin sovellus.

Suomalaisten suosituimmat treffipalvelut

Suomalaisten suosituimmat treffipalvelut

13 % suomalaisista on jossain vaiheessa elämäänsä käyttänyt Tinderiä, ja etenkin nuoret, 18–29-vuotiaat, ovat pyyhkäisseet itsensä potentiaalisille treffeille Tinderissä. Suomi24 Treffit on toiseksi käytetyin treffipalvelu, ja kaikkein käytetyin sovellus yli 30-vuotiaan väestönosan keskuudessa. Kysyttäessä, mitä treffipalveluita suomalaiset ovat käyttäneet viimeisimmän 6 kuukauden aikana, Tinder nousee selkeästi kärkeen. 6 % suomalaisista on käyttänyt Tinderiä. Vertailuna 3 % on käyttänyt Happypancakea ja 2 % Suomi24 Treffit -palvelua.

Joka neljättä nolottaa rakkauden löytäminen netistä

Joka neljättä nolottaa rakkauden löytäminen netistä

Verkkotreffailu on nykyään sosiaalisesti hyväksyttävää, ja enemmistö suomalaisista (61 %) ei nolostele myöntää löytäneensä parisuhteen treffipalvelun kautta. Kuitenkin 26 % pitäisi asiaa nolona myöntää.

Ruotsalaiset naapurimme ovat vapaamielisempiä verkkotreffailun suhteen. Siellä vain 14 % vastaajista tuntisi nolostusta, kun taas 76 % ei pitäisi nolona myöntää asiaa.

Tutkimuksesta

Tutkimus perustuu edustavasti valittujen yli 18-vuotiaiden YouGov-paneelin jäsenten haastatteluihin 16-03-2018 – 19-03-2018. Vastaajia Suomessa 1009. Lähde: YouGov.

Photo by Jack Finnigan

Lue yhteisösääntömme ennen julkaisemista.