Yhdellä viidestä on uudenvuodenlupaus vuodelle 2020

Yhdellä viidestä on uudenvuodenlupaus vuodelle 2020
/

Vain harva on kuitenkaan onnistunut pitämään uudenvuodenlupaustaan vuodelle 2019, osoittaa YouGovin uusi tutkimus.

YouGovin viimeisin tutkimus osoittaa, että yksi viidestä (21 %) on tehnyt uudenvuodenlupauksen vuodelle 2020. Alle 40-vuotiaiden suomalaisten keskuudessa yksi neljästä on tehnyt uudenvuodenlupauksen (26 %), mutta yli 60-vuotiaisista suomalaisista vain 16 % on tehnyt uudenvuodenlupauksen.

Uuden vuoden päätöslauselma 2020

Todennäköisyydet lukuisten lupausten pitämiselle eivät kuitenkaan ole järin suuret. Tältä ainakin vaikuttaa, kun tarkastellaan sitä, miten lupausten pitäminen sujui suomalaisilta vuonna 2019.

Uudenvuodenlupaukset: Pitävätkö suomalaiset lupauksensa?

16 % suomalaisista muistaa tehneensä uudenvuodenlupauksia vuodelle 2019. Puolet heistä (55 %) piti osan lupauksistaan, kun taas yksi neljästä (25 %) piti kaikki lupauksensa. 18 % ei pitänyt ainuttakaan lupauksistaan.

Mitä uudenvuodenlupauksia suomalaiset ovat tehneet aiemmin?

Kysyimme suomalaisilta myös, mitä uudenvuodenlupauksia he ovat joskus tehneet. Kolme kaikkien aikojen suosituinta uudenvuodenlupausta liittyvät kaikki terveyteen. Lähes kaksi viidestä (37 %) uudenvuodenlupauksia joskus tehneistä ovat ottaneet tavoitteekseen kuntoilun lisäämisen tai parempaan kuntoon pyrkimisen. Joka kolmas (34 %) on halunnut pudottaa painoa tai parantaa ruokavaliotaan (30 %).

Nuoret, alle 40-vuotiaat, jotka myös tekevät uudenvuodenlupauksia herkemmin, ovat suuremmassa määrin tehneet uutena vuotena lupauksen vähentää matkapuhelimen käyttöään. 6 % on pyrkinyt vähentämään matkapuhelimensa käyttöä suhteessa 2 %:iin muusta väestöstä.

Tutustu koko kyselyyn täällä

Tutkimuksesta

Tutkimus perustuu edustavasti valittujen yli 18-vuotiaiden YouGov-paneelin jäsenten haastatteluihin 08-01-2020– 24-01-2020. Vastaajia Suomessa 1005. Lähde: YouGov.

Photo by Bruno Nascimento on Unsplash

Lue yhteisösääntömme ennen julkaisemista.